fredag den 21. oktober 2011

DIY - Hama perle skåle

Har prøvet noget nyt som jeg faktisk syntes er blevet rigtig fint. Jeg har prøvet at lave hama skåle.
Her er resultatet en fin lille hama perle skål som kan bruges til mange sjove ting - bare ikke noget der er vådt.
Det var rigtig nemt at lave den så det kunne måske være en sjov julegave for børnene lave.

Fremgangsmåden er:
Find en glasskål af passende størrelse perlerne ligger på en underkop så har i lidt størrelsesforholdet på den her. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Pensel skålen med olie og læg hurtigt perlerne i skålen så de klistre til skålens sider i olien.


Lav et jævnt lag af perler rundt i skålen.


Herefter "bages" perlerne i ca. 10-15 minutter, men det kan godt være de er færdige hurtigere eller skal have mere så hold øje med hvad der sker der inde.
Når den kommer ud af ovnen ser den sådan ud og vil absolut ikke slippe skålen men stil den i køleskabet i ca. 20 minutter så er den lige til at skubbe ud af skålen. Vask perleskålen med sæbe så det værste olie kommer af og FÆRDIG!

4 kommentarer:

 1. Super god ide,mine piger er vilde med det. Men syntes de "fedter" har forsøgt at vaske den i opvaskemiddel.. men syntes de stadig er fedet! nogle gode råd??

  SvarSlet
 2. Hvis ikke du kan tage det med varmt vand og opvaskesæbe så prøv med at lidt husholdningssprit tror det kan tage det.

  Kh Maja

  SvarSlet
 3. Den kan sagtens laves uden olien, som i øvrigt øger risikoen for at skålen springer.. så slipper man for en fedtet skål :)

  SvarSlet
 4. Jeg har bare prøvet at perlerne sad helt fast i skålen og aldrig kom ud. Hvis skålen er beregnet til ovnen mener jeg ikke den vil sprænge.

  Men man kan jo forsøge som man har lyst :)

  Kh. Maja

  SvarSlet