tirsdag den 14. februar 2012

Mere grønt - TAK.

Her hjemme har vi bestemt os for at fjerne kød som ingrediens i vores aftensmad i en periode, for at blive noget bedre til at få masser af grønt i retterne. Her til aften fik vi spinat pirogger med perlespelts-risotto og tomat tapenade. Det var lækkert - så vil gerne lige dele en af opskrifterne med jer.



Ca. 15 stk.

Dejen er lavet af følgende -
50 g smør
350 g fuldkorns hvedemel
100 g fuldkorns hvedemel
25 g gær
2,5 dl lunken vand
1 æg
1 tsk salt
1 tsk paprika

Smuldr smøret i melet og bland salt og paprika i. Opløs gæren i lunken vand og hæld det i dejen og tilsæt et æg. Herefter æltes dejen smidig og glat herefter skal den hæve ca. 1 time

Fyldet blandes af følgende:
450 g frisk spinat
200 g hytteost
150 g revet ost
½ presset hvidløg
Revet muskat
½ tsk salt

Spinaten koges mør og skylles under koldt vand, men det behøver ikke afkøles helt. Herefter presses lidt af væden ud af spinaten og den hakkes. Spinaten blandes med resten af ingredienserne.

Dejen rulles ud i ca. ½ cm tykkelse og skæres ud i firkanter af 15x15 cm, fyldet lægges på midten og dejen foldes til trekanter og kanten foldes rundt så fyldet ikke flyder ud.

Piroggerne pensles med æg og bages i ca. 10 minutter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar