fredag den 2. maj 2014

Grød og mos


Jeg er sikker på at opstarten på grød og mos er helt afgørende for hvordan ens barn i fremtiden vil have det med mad generelt. Lea har det godt med mad og spiser rigtig mange forskellige ting, om ikke andet smager hun på tingene. Men hun har helt klart nogle ting som hun har sværere ved at få ned end andet.

Nu hvor det nærmer sig at vi skal til at overveje opstart på grød med Jonathan så kører mine tanker meget på, hvad vi har lært fra Lea og jeg har nogle punkter som jeg ikke er i tvivl om at jeg vil have mere fokus på denne gang.

- Ro til måltidet, vi har ikke travlt og så vil jeg gerne blive bedre til at spise samtidig med Jonathan som en motivation for ham.

- Smag, her vil jeg gerne være bedre til at variere men også at grøntsager og frugt ikke er kogt smagløse, gummi-agtige og grå, og derfor overvejer jeg at dampe frugt og grønt i stedet, men dette er stadig kun en tanke.

- Konsistens, her tror jeg jeg lavede den største fejl med Lea og startede med noget alt for groft mos og grød, derfor gik der lang tid inden vi kom rigtig i gang.

- En ting ad gangen, igen tror jeg med Lea at jeg brugte for mange forskellige ingredienser i mosen og grøden og så kan det være lidt svært for barnet at lære de forskellige smage at kende, men ikke mindst for os forældre at forså hvilke ting de ikke kan lide.

- Det skal være forholdsvis nemt, forstået på den måde at det ikke kræver af mig at jeg skal bruge alt mit fokus (og de korte lure Jonathan sover) på at lave mad til ham.

Jeg vil over de næste par måneder lave indlæg omkring mos og grød til babyer, hvor jeg vil dele lidt af de erfaringer jeg får samlet mig, i håb om at de kunne være til gavn for andre. Har du et godt råd til opstart med grød og mos så del det gerne her.

1 kommentar:

  1. Amazing blog and very interesting stuff you got here! I definitely learned a lot from reading through some of your earlier posts as well and decided to drop a comment on this one!

    SvarSlet